2. Cvičení

Pohodlně si opět lehněte na záda. Poté přitáhněte obě nohy ohnuté v kolenou k sobě a obejměte je rukama. Jemně je přitiskněte k hrudi. Čím více je zatáhnete, tím větší napětí budete cítit v kříži a stehnech. Zůstaňte v této poloze po dobu 20 sekund a cvičení opakujte dvakrát. Pomáhá zlepšit průtok krve v těle a také zvyšuje rozsah pohybu svalů dolní části zad.

3. Cvičení

Pohodlně ležící na zádech s rovnými nohami přitáhněte jednu z nich k sobě a obtočte kolem ní ruce. Zatlačte na hruď, abyste cítili napětí v bocích a stehnech. Zůstaňte v této poloze po dobu 20 sekund, poté změňte nohu a opakujte to dvakrát.

Toto cvičení má velmi podobný účinek na tělo, protože přitáhne obě nohy k hrudníku. Zde však dodatečně využívá část vaší tělesné hmotnosti k uvolnění stehenních svalů k nápravě páteře a přidružených svalů.

4. Cvičení

Lehněte si na záda a natáhněte obě ruce do stran. Pravou nohou ji levou rukou přetáhněte přes levou stranu k zemi na levé straně. Poté jemně posuňte hlavu doprava a pociťte úlevu, jak se vám protahují záda a stehna. Ruce držte stále po stranách.

Držte tuto pozici po dobu 30 sekund, poté změňte strany a opakujte cvičení dvakrát. Vaše mícha hodně trpí, když udržujete nesprávné držení těla nebo sedíte hodiny u stolu. Proto způsobuje silnou bolest zad.

Zdroj:krolowakuchni.pl