1. Tkanina a voda
    Způsob, jakým bojujete s plísní, závisí na tom, kolik jich má a jak dlouho se vyskytuje. Pokud vás čeká velká práce, vybírejte čističe s méně nebezpečnými chemikáliemi, abyste je co nejméně vdechovali. Odborníci upozorňují, že jsou vlastně vaší nejúčinnější zbraní – vodou a hadříkem z mikrovlákna, který má velkou absorpční schopnost.

Pro úspěšné čištění koutů je samozřejmě nejlepší volbou starý kartáček, někteří doporučují speciální čistící houbičky.

Widget není v žádném postranním panelu

  1. Bělidlo proti nepříjemným černým skvrnám
    Pokud tření nedává žádné výsledky, pak je nejlepším řešením bělení. Smíchejte tři odměrky vody s jednou odměrkou bělidla nebo si kupte nějaký odstraňovač skvrn, který obsahuje méně bělidla.

Pokud ani tato metoda nezabere, sáhněte po silnějším koncentrátu. Jen pozor – nikdy nekombinujte dva různé produkty (jako je čpavek a bělidlo), protože to může způsobit toxické výpary, které jsou životu nebezpečné! Dobrý nápad je i parní čistič, zvláště s kartáčovým nástavcem, se kterým se pomocí horké páry zbavíme plísní.

Super trik!
Bojovat s plísněmi je možné a jednodušší, uvádí portál uspesnazena.com .

Pokud se jich chcete zbavit bez přílišné námahy a bez poškození silikonu, vyzkoušejte tento trik.

K tomu budete potřebovat: vatu a jakékoli bělidlo na prádlo.

Z vaty vytvořte válečky o průměru asi 1 cm. Namočte je do bělidla (použijte rukavice!) A položte přímo na silikon s houbou.

Trochu přitlačte a nechte přes noc.

Zavřete dveře koupelny, aby se zápach bělidla nešířil po celém domě.

Ráno rohlíky vyjměte.

K vyčištění všech zbytků použijte starý zubní kartáček.

Vaše koupelna je jako nová!

  1. Když houby napadají stěny
    Pokud jste rozlouskli všechny trumfy a tvrdohlavá plíseň se stále vrací, možná je na čase vyměnit silikon na okrajích vany (nahraďte ho sanitárním silikonem, který obsahuje prostředek proti plísním).

Pokud si všimnete, že se houba vloudila pod obklady nebo se plíseň šíří po celých stěnách, pak je možná nejlepším řešením přizpůsobit koupelnu. Použijte přitom materiál odolný vůči plísním, jako jsou různé barvy a nátěry na stěny a spáry.

Bohužel, pokud vaše plíseň pokousala překližku, nebudete ji moci zachránit. Větší koupelnový nábytek by tedy bylo nejlepší ponechat pár centimetrů od stěny.

Zdroj:zadovoljna.hr