4. Nesprávně umístěné výplně, rovnátka

Výplně s neadekvátním povrchem, poškozené zlomené zuby nebo vyčnívající ostré povrchy ortodontických aparátů udrží krvácení dásní po dlouhou dobu v důsledku mechanického poškození.

5. Cigarety

Cigaretový kouř přispívá ke krvácení prostřednictvím působení tepla na jedné straně a škodlivého chemického účinku (dehtu) na straně druhé.

6. Hormonální změny

Hormonální změny v těhotenství a hormonální poruchy v pubertě také přispívají k zánětu dásní a tím i krvácení. Zubní prohlídky se doporučují každé 3 až 6 měsíců u těhotných žen a každých 6 měsíců u dospívajících dětí.

7. Nedostatek vitamínů

Nedostatek vitamínů ovlivňuje celé tělo a tím také ovlivňuje zdraví dásní. Nedostatek vitaminu K a vitamínu C může způsobit příznaky krvácení.

8. Autoimunitní onemocnění

Kromě krvácení dásní je postižen i zbytek těla a vyžaduje vážnou lékařskou péči.

9. Chronicky používané léky

Některé léky, jako jsou kontraceptiva, ředidla krve, antihypertenziva a antidepresiva, působí chemicky a jako vedlejší účinek mohou způsobit příznaky krvácení.

10. Neadekvátní střevní flóra

Změny mikroflóry střev ovlivňují zdraví ústní dutiny. Nevyvážená střevní flóra podporuje tvorbu plísní a plaku v ústech, což následně spouští a udržuje proces krvácení.

Obecné věci, které je třeba udělat

  • Správná ústní hygiena

Pravidelné čištění zubů a čištění zubů. Denně používejte zubní nit a přírodní ústní vodu. Vyhýbání se kouření. Pravidelné zubní prohlídky.

  • Výplach úst

Vyrobte si doma levnou přírodní ústní vodu:

Čajovou lžičku směsi sušeného heřmánku, šalvěje, borůvkových listů a šalotky vložte do vroucí vody a nechte 5 minut dokončit nálev. Po vychladnutí přidejte kapky extraktu z grapefruitových jadérek. S tím vypláchněte pacientovi dásně 3krát denně po dobu jednoho měsíce.

Ti, kteří mají finanční prostředky, si mohou vybrat ústní vodu NONI, ALOE VERA nebo výtažek z vojtěšky, ale jejich cena je výrazně vyšší než u předchozího přípravku.

Interně se doporučují následující produkty:

Přírodní extrakt vitaminu C 1ooo-2ooo mg denně. Tento vitamín je 1oo mg 3krát denně. Extrakt z hroznových semen 1–2 čajové lžičky nebo 1–2 kapsle 3krát denně.

V případě zánětlivého procesu lze dobrých výsledků dosáhnout pomocí protizánětlivého a antibiotického extraktu z olivových listů.

K obnovení rovnováhy střevní flóry se doporučuje konzumace probiotických produktů.

Pokud příznaky do několika týdnů nezmizí, doporučujeme vám poradit se se svým zubním lékařem, než dostanete ve specializované lékárně jakékoli léky, ústní vodu nebo zubní pastu, kteří vám pomohou najít skutečnou příčinu krvácení dásní a poskytnout profesionální zubní péči Pokud je třeba.

Zdroj:filantropikum.com