postup:

Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, solí a změklým máslem.

Přidejte žloutky a kysanou smetanu a uhněteme těsto. (Pokud se Vám těsto dostatečné nelepí, můžete si trochu pomoci zakysanou smetanou).

Z takto vzniklého těsta si uděláme tenký plát a vložíme ho na vymazaný nebo pečícím papírem vystlaný plech. Tloušťka plátu by měla být cca 0,5 cm.

Těsto posypeme dvěma lžícemi krupice (tenká, tak akorát aby absorbovala švestkovou šťávu).

Oloupeme a nakrájíme si švestky na půl – pokládáme je vzhůru nohama, posypeme skořicí a posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.

krém

Vezmeme si bílky a společně s cukrem ušleháme tuhý sníh. V hrnci smíchejte vaječné žloutky s pudinkovým práškem a zakysanou smetanou. Nakonec obě směsi pečlivě promícháme a nalijeme na ovoce a zarovnáme.

Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut při teplotě 170-180 ° C. Nezapomeňte koláč v průběhu pečení kontrolovat – každá trouba peče jinak. Můžete si koláč překrýt pečícím papírem i z horní části.

Dobrou chuť!