postup:
Mouku smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, solí a změklým máslem.
Přidejte žloutky a kysanou smetanu a uhněteme těsto. (Pokud se Vám těsto dostatečné nelepí, můžete si trochu pomoci zakysanou smetanou).
Z takto vzniklého těsta si uděláme tenký plát a vložíme ho na vymazaný nebo pečícím papírem vystlaný plech. Tloušťka plátu by měla být cca 0,5 cm.
Těsto posypeme dvěma lžícemi krupice (tenká, tak akorát aby absorbovala švestkovou šťávu).
Oloupeme a nakrájíme si švestky na půl – pokládáme je vzhůru nohama, posypeme skořicí a posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.
krém
Vezmeme si bílky a společně s cukrem ušleháme tuhý sníh. V hrnci smíchejte vaječné žloutky s pudinkovým práškem a zakysanou smetanou. Nakonec obě směsi pečlivě promícháme a nalijeme na ovoce a zarovnáme.
Pečeme v předehřáté troubě 40-45 minut při teplotě 170-180 ° C. Nezapomeňte koláč v průběhu pečení kontrolovat – každá trouba peče jinak. Můžete si koláč překrýt pečícím papírem i z horní části.
Dobrou chuť!