Existuje přírodní lék na hemoroidy

Konkrétní přírodní lék na hemeroidy neexistuje, ale pomocí přírody si můžete pomoci různými způsoby. Při přírodní léčbě hemoroidů je prvním krokem úprava jídelníčku, vyhýbání se smaženým a příliš kořeněným jídlům.

Je dobré jíst co nejvíce vlákniny, probiotik a zdravých tuků, ovoce a zeleniny, které přispějí k lepšímu trávení. Nežádoucí jsou rychlé občerstvení, sladkosti a svačiny, stejně jako káva a alkohol.

Samozřejmě, pokud se rozhodnete zareagovat včas, je velmi snadné a přirozené zbavit se problémů s hemeroidy prvního a druhého stupně. Existuje mnoho způsobů, jak zmírnit vaše příznaky, a většinu ingrediencí, které potřebujete, najdete u vás doma.

Studené obklady na hemoroidy

Studené obklady pomohou zmenšit velikost hemoroidů a tím se také sníží bolest a svědění. Zabalte trochu ledu do čistého hadříku a několikrát denně přiložte obklad přímo na oteklé místo.

Jablečný ocet proti hemoroidům

Jablečný ocet je jedním z nejoblíbenějších způsobů léčby hemoroidů. Zevní ošetření zahrnuje vatový tampon, který je potřeba namočit a přiložit přímo na hemoroidy. Vnitřní terapie předepisuje jednu (lžičku) octa s vodou.

Pomáhá i teplá koupel

Teplá koupel dokáže uvolnit cévy, a tím zmírnit bolest a svědění hemoroidů. Jednoduše naplňte vanu teplou vodou a relaxujte 15-20 minut denně.

Měsíčková mast

Je všeobecně známo, že měsíček snižuje záněty a infekce. V souladu s tím se také ukázalo, že je vynikající při léčbě hemoroidů. Smíchejte měsíčkovou mast s medem v poměru 1:1 a naneste silnou vrstvu hemoroidů.

Nápoj vyrobený z hospodyně, citronu a medu

Na jeden přírodní recept proti hemeroidům potřebujete: jeden citron, 300 gramů listů strážce a 750 gramů medu. Nápoj připravíte tak, že citron umyjete a nakrájíte i s kůrou, přidáte listy strážce a „rozmixujete“. Směs přecedíme a do tekutiny přidáme med. Promícháme a dáme vychladit. Užívejte jednu polévkovou lžíci nápoje každé ráno na lačný žaludek.

Třezalka a olivový olej

Olej připravíte tak, že 4 polévkové lžíce třezalky dáte na jeden den do sklenice z tmavého skla. Poté přidejte půl litru olivového oleje a dobře uzavřete. Sklenici nechte 6-8 týdnů na slunci, přeceďte a hemeroidy namažte získaným olejem.

Zdravé návyky jsou nejlepší přírodní přípravou na hemoroidy

Problémy s hemeroidy pomohou vyřešit i zdravé návyky. Může to být chůze, cvičení (např. dřepy), vyhýbání se dlouhému sezení, pohodlné oblečení, bavlněné spodní prádlo. A nakonec je tu velmi důležitá a povinná – hygiena! Je to dokonalý přírodní lék na hemoroidy.

A v neposlední řadě… Nejste v tomto boji sami, všichni máme hemeroidy a výzkumy ukazují, že téměř každý druhý člověk do 50 let s nimi má určité problémy. Hodně štěstí v boji, jsme s vámi.

ZDROJ:Alternativa