Lyme nemoc

Onemocnění způsobené bakterií šířenou klíštětem, jejíž do očí bijícím příznakem je rostoucí červená skvrna v místě bodnutí, s červeným dvorkem. Objevuje se také horečka, bolest hlavy, svalů, únava a nespavost. Je důležité zahájit léčbu antibiotiky co nejdříve.

Fibromyalgie




Příčina je obvykle neznámá. Příznaky jsou obvykle bolest svalů a bolest kolem svalu s občasnými hrudkami ve svalech. Nedostatek spánku nebo chladné počasí mohou zvýšit bolest, ale může s tím pomoci i spousta spánku a manuální terapie.

Dermatomyozitida

Ve většině případů se vyvíjí na základě užívání drog nebo rakoviny. Způsobuje bolestivé záněty kůže, kloubů a svalů. Je to také autoimunitní onemocnění, což znamená, že imunitní systém se obrací proti vlastním tělesným buňkám.

Polymyositida

Svaly jsou napadeny virovou infekcí nebo imunitním problémem a způsobují zánět. Může postihnout jakýkoli sval, včetně svalů, které podporují srdeční sval, dýchání a polykání. Léčba symptomů je životně důležitá.

Polymyalgia rheumatica

Je to vyléčitelné onemocnění, které může mít za následek ztuhlé, bolestivé svaly, horečku, ztrátu chuti k jídlu, únavu a hubnutí. Používá se k tomu terapie glukokortikoidy.

zdroj.blikk