postup:

Poměr vajec k banánům je velmi důležitý. Potřebujeme jeden malý banán na jedno středně velké vejce. Pokud máte velký banán, použijte ho s 2 vajíčky. Upravte recept podle surovin, které máte.

Banány si nakrájejte na menší kousky a rozmačkejte vidličkou. Pokud chcete mít banány naprosto jemné, můžete je rozmixovat mixérem.

Přidejte vajíčka a dobře vymícháme.

Pánev si jemně potřete olejem a formujte lžící menší lívance. Opékejte je z každé strany na mírném ohřevu asi 2 minuty.

Pokud chcete, aby byly lívance sladší, můžete přidat trochu medu. Pokud by se vám lívance příliš lepily, přidejte 1 lžíci celozrnné nebo ovesné mouky, případně krupice. Lívance můžete podávat s nakrájeným banánem, nebo s drobným ovocem – jahodami, malinami, nebo borůvkami. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: lataifas.ro