1. Citronová šťáva. Kyselina citronová pomáhá rozpouštět mrtvou pokožku. Proto se doporučuje máčet v citronové šťávě po dobu deseti minut a poté pomocí žínky odstranit suchou pokožku. 
  2. Olivový olej. Zvlhčovací vlastnosti olivového oleje mohou zachránit suché popraskané nohy. Přidejte několik kapek esenciálního oleje z levandule nebo citronu, abyste zvýšili léčivý účinek. Zkombinujte vybrané ingredience do sklenice a poté je protřepejte. Naneste krém na paty.
  3. Petrolatum.  Masírujte vazelínu na nohy, včetně oblastí mezi prsty. Pro dosažení nejlepších výsledků nanášejte v noci a spejte v bavlněných ponožkách.
  4. Cukr. Vytvořte křovinu se stejnými díly olivového oleje a hnědého cukru. Masírujte si nohy tímto peelingem.
  5. Miláček. Přírodní medové enzymy mohou léčit vaše nohy. Proto se doporučuje namočit si nohy v teplé vodě smíchané s medem. Po 10-15 minutách by se vaše nohy měly cítit měkčí.
  6. Mléko. Mléko obsahuje kyselinu mléčnou, která dokáže odstranit odumřelé kožní buňky a stimulovat růst nových, zdravých buněk. Vytvořte mléčnou koupel na nohy kombinací 1 šálku mléka a 5-7 šálků teplé vody.
  7. Sezamový olej. Tento silný olej obsahuje vitamín E a tři různé druhy kyselin. Má také antibakteriální vlastnosti. Doporučuje se namočit si nohy na 10 minut do teplé vody a poté je potřít sezamovým olejem. Nejlepší je použít sezamový olej každý večer před spaním.
  8. Kurkuma. Tento domácí lék může ovlivnit zdravou barvu vašich nohou. Lék je zvláště účinný u lidí, jejichž suché nohy jsou způsobeny infekcemi, jako je noha sportovce. Smíchejte 3 lžíce kurkumového prášku s několika kapkami kokosového oleje a aplikujte roztok na popraskané nohy. Odpočívejte 20 až 30 minut, poté si nohy omyjte teplou vodou a jemným mýdlem.

Dopřejte svým nohám odpočinek! S těmito domácími léky budou vaše nohy měkké a zdravé.

Zdroj:fithacker