postup:

Plech na pečení 30 x 25 cca si pokryjeme s pečícím papírem. Potřeme ho máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe na dno švestky tak, aby proříznuta část byla směrem nahoru. Švestky posypeme cukrem, smíchaným se skořicí.

Připravíme si piškotové těsto. Nejdříve si vyšleháme žloutky s polovinou cukru do pěny. Zvlášť si vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru do sněhu. K žloutkům nejdříve přimícháme mouku a pak bílkový sníh zlehka. 2/3 těsta rozetřeme na švestky, do ostatního těsta přimícháme kakao. Kakaové těsto sem tam pokapeme na bledé těsto tak aby vznikl mramor.

Koláček pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C asi 25 minut. Potom ho z trouby vyjmeme a překlopíme buď na tác nebo jinou plechu a opatrně stáhneme papír který byl vespod plechu. Takto necháme pořádně vychladnout.

Připravíme krém: Do mléka rozděláme vanilkový pudink a cukr a dáme na slabý plamen pomalu za stálého míchání vařit dokud krém nezhoustne. Takto uvařený krém necháme vychladnout.

Měkké máslo vyšleháme s práškovým cukrem do nadýchané pěny a potom po lžících přimícháváme vychladlý pudink a ušleháme krém. Krémem zatřeme vrch koláčku. Takto dáme do chladničky alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Potom zákusek posypeme nastrouhanou čokoládou a nakrájíme na porce.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: https://receptletoltes.hu