Lesinger tedy doporučuje těm, kteří trpí gastritidou, aby pravidelně konzumovali 1 lžíci čerstvé bramborové šťávy s malým přídavkem vody. To by mělo být provedeno 30 minut před snídaní, obědem a večeří. Rovněž věří, že pití 50 ml bramborového džusu na lačný žaludek může pomoci při mnoha dalších žaludečních problémech. To by mělo být provedeno 30 minut před obědem a večeří.

Výzkum Dr. Kagamina, profesora na Lékařské univerzitě v Akitě v Japonsku,  pomohl vědcům izolovat účinné látky v bramborovém džusu. A jak se ukázalo, tyto látky mají depresivní účinek na růst nádorů u laboratorních myší. Výsledky jeho výzkumu byly prezentovány vědcům z celého světa na mezinárodním kongresu o problémech rakoviny. Ano, ano, na nejslavnějším kongresu, který se každoročně koná v Německu.

Kromě toho jsou v současné době zkoumány účinky látek v bramborách na onemocnění srdce a ledvin, kardiovaskulární onemocnění, vysoký krevní tlak, cukrovku, lumbago, revmatismus atd.

A i když nemáte žádné z těchto stavů, měli byste stále zvážit konzumaci bramborového džusu nebo surových brambor, protože jsou skvělým způsobem, jak posílit imunitní systém.

Pokud vás vaše každodenní činnosti natolik vyčerpaly, že se neustále cítíte jako vymačkaný citron, pijte ráno a večer šťávu z jednoho středně velkého bramboru s přídavkem mrkve a jablek a brzy si vzpomenete, co to znamená užívat si života – koneckonců, nyní máte všechno bude stačit!

Bramborový džus má tedy následující výhody:

  •    Zlepšuje imunitu
  •    Pomáhá tělu detoxikovat se
  •    Uzdravuje pokožku
  •    Pomáhá vašemu tělu bojovat proti rakovině
  •    Pomáhá při léčbě gastritidy a dalších zažívacích potíží
  •    Snižuje hladinu cukru v krvi
  •    Příznivé pro játra a ledviny
  •    Pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám

Bramborová slupka pomáhá tělu očistit se od toxinů a obsahuje mnoho živin.

Ano, ano, slyšeli jste dobře, bramborové slupky, které obvykle okamžitě vyhodíme do koše, obsahují obrovské množství užitečných látek. Mezi tyto látky patří: vitamin C, vitamin B6, draslík, železo, mangan, zinek, užitečné bílkoviny a sacharidy. Ale vězte – způsob, jakým vaříme brambory, většinou ničí vitamin C, který obsahuje, téměř jistě. To je nešťastné, protože 27 miligramů vitaminu C ve středních bramborách představuje téměř 45% denní doporučené dávky tohoto vitaminu.

Brambory jsou také  mimořádně účinnou pomůckou pro ty, kteří se chtějí zbavit kožních problémů. Bramborový džus vaši pokožku zpevní a rozzáří zdravím a zmírní akné a ucpané póry. Díky svým antiseptickým vlastnostem pomáhají brambory zbavit se choroboplodných bakterií, které působí na naši pokožku, vysoký obsah vitamínu C a škrobu ji vyživuje a zpomaluje tvorbu vrásek. Vše, co musíte udělat, je nastrouhat brambory a použít je jako pleťovou masku. Tím se vaše pokožka očistí a bude opět plná. Brambory vám také mohou pomoci v boji proti celulitidě. Za tímto účelem nakrájejte brambory na polovinu a jednou z polovin třepejte oblast, kde se celulitida začíná tvořit.

Jak si vyrobit domácí bramborový džus?

Je to velmi jednoduché. Nejprve umyjte brambory a odloupněte od kůry všechny zelené plochy a oči. Poté nastrouháme brambory. Pak je zabalte do čistého, tenkého hadříku a vytlačte z nich šťávu. No, nebo stačí použít odšťavňovač.

Ale zkuste si vzpomenout – vždy byste měli pít pouze čerstvě vymačkaný bramborový džus, vařený pro budoucí použití brzy ztratí většinu svých prospěšných vlastností. Samozřejmě vám nikdo neřekne, že ho musíte pít čistý – můžete jej snadno kombinovat s ovocem a zeleninou podle chuti. Takže se nebojte experimentovat – přidejte k tomu jablka, citronovou šťávu nebo třeba i lžíci medu.

Zdroj:Fithacker