Příprava:

  1. Oloupejte česnek
  2. Rozmačkejte česnek nebo ho rozdrťte na kaši
  3. Vložte česnek do nádoby a nalijte ho lihem
  4. Zavřete nádobu a odložte ji na 10 dní na tmavé místo
  5. Po této době nalijte směs do jiné nádoby
  6. Nádobu odložte na další 4 dny
  7. Po této době je tinktura připravena

Pamatujte, že za žádných okolností nedávejte nádobu zpět do chladničky. Tím se sníží zdravotní přínosy tinktury.

Dávkování:

Jelikož se jedná o velmi starý recept, vyvstalo několik teorií o tom, jak dávkovat tibetskou tinkturu česneku. Jeden z nich říká, že konzumuje 1 kapku ráno, 2 kapky v poledne a 3 kapky večer. S každým dalším dnem zvyšujeme počet kapek o 1. To znamená, že druhý den ráno si vezmeme 2 kapky, v poledne 3, večer 4 … a tak dále. Dávka se zvyšuje, dokud není dosaženo stropu 25 kapek.

Druhá teorie dávkování je od profesora Tombaka. Vypadá to, že:

1. den – 2 x 4 kapky
2. den – 2 x 6 kapek
3. den – 2 x 10 kapek
4. den – 2 x 15 kapek
5. den – 2 x 20 kapek
6. den – 2 x 25 kapek
7. den – 2 x 30 kapek

Po dosažení stropu 25 kapek v případě první metody a 30 v případě druhé metody by měla být dávka postupně snižována, dokud nedosáhneme základní úrovně. Po této době byste měli konzumovat 25 kapek denně, dokud vám nedojdou zásoby.

Doporučuje se také vypít 50 ml kefíru nebo jogurtu při každé konzumaci tinktury. Případně si vezměte tinkturu těsně před jídlem.

Zdroj:beextrahealthy.com