Voňavá dekorace

Podobně jako u molů si můžete vyrobit estetické voňavé sáčky do domácnosti. Vezměte barevné starší silonky, ze kterých nadělejte menší kapsičky. Ty naplňte svými oblíbenými bylinkami nebo slupkami z citrusů. Sáčky uložte na teplé místo a brzy vám provoní celou místnost.

Pokud sáček hezky ozdobíte, např. výšivkou nebo mašlí, můžete jej i někomu věnovat jako dárek. Ostatně, vlastnoručně vyrobený dárek je jistě víc, než umělá vůně z drogérie.

Podvázání rajčat

Tento trik zná spousta zahrádkářů již léta a je mezi nimi stále oblíbený. Pokud však s pěstováním zeleniny začínáte, poradíme vám jednu velice praktickou věc. Jednoduše svažte rajčatové keříky staršími silonkami a máte hotovo.

Provizorní síťka proti hmyzu

Nejde sice o estetické řešení, ale zato je velmi praktické. Roztrhla se vám síťka proti hmyzu v okně a navíc je sezóna? To se také můžete na její opravu pěkně načekat. Vezměte staré silonky a nalepte je na díru. Dokonale zabrání hmyzu, aby vám vletěl do domu.

Ochrana při přelití květin

Často se stane, že to při zalévání přeženete a květinu přelijete? Jednoduchým řešením je obléct květináč do staré silonky. Přebytečná voda steče na parapet a rostlince neuhnijí kořínky. Pokud to tedy moc nepřeženete……

Zdroj:virality