postup:

Veškerou zeleninu omyjeme. Rajčata, okurky, papriky a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, česnek nasekáme nadrobno a zelené bylinky nasekáme nadrobno.

Vše zeleninu smícháme, přidáme sůl, olej a necháme 15-20 minut odstát.

Do čistých sklenic na dno uložíme bobkový list a pepř (3-4 kuličky do každé sklenice).

Naplníme salátem až po vrch, na vrch dáme 1 lžičku cukru a zakryjeme víčkem, necháme chvíli odstát a následně dolijeme šťávou ze salátu.

Sterilujeme 35-40 minut v páře. Pak sklenice vyjmeme, otevřeme do každého dáme ještě 1 lžičku octa. Zavřeme a hned obrátíme. Saláty vydrží dlouho a chutnají fantasticky.

Video postup:

Zdroj.Dobrenoviny.sk