5 dní a dost

Dieta je vypočtena na 5 dní, pak si dejte pauzu po dobu dvou dní a následně postup opakujte. Během tohoto období se nesnažte jíst na celý týden dopředu. Zpestřete si stravu zdravými potravinami a zcela vylučte z konzumace alkohol a sůl. Tato dieta je docela těžká však proteinová dieta, respektive bílkovinná je založena na tom, že konzumujte velké množství bílkovin, tím pak vzniká ketóza, při které se vaše tělo zbavuje tukových zásob. Když k proteinové dietě přidáte ještě nějaký ten pohyb, výsledek je zaručen.

Jde to, ale hlavně bez cukru

Nezapomeňte na to, že tato dieta bude fungovat pouze v případě, že ze svého jídelníčku vynecháte absolutně cukr, někdy se tak můžete setkat s názvem bezsacharidové dieta. Díky ketóze se pak začnou produkovat ketony, které v našem organismu nahrazují cukry. Dalším důležitým faktorem, proč vyzkoušet tuto dietu je to, že jídlo s vysokým obsahem bílkovin vás dostatečně zasytí, proto se vám uvedený jídelníček může zdát příliš strohý.

Co byste měli konzumovat při této dietě

Pokud se vám uvedený jídelníček nelíbí, nechte se jím jen inspirovat a vytvořte si vlastní. Pak to chce ale vědět, co vlastně konzumovat můžete a co ne. Do svého jídelníčku můžete zařadit libové maso, jako je drůbeží, hovězí nebo ryby. Dále si můžete dopřát mléčné výrobky, které neobsahují příliš velké množství tuků. Vyzkoušejte sýry, jogurty nebo mléko. Samozřejmě nic nezkazíte tím, když do svého jídelníčku zahrnete zeleninu a ovoce. Jako přílohu potom vyzkoušejte sóju, hrách, fazole nebo čočku.

Co je při bílkovinné dietě zakázané

Bílkovinná dieta je sice funkční, musíte ale opravdu dodržet to, že nebudete jíst to, co nemáte. Takže dejte si pozor na to, abyste se vyvarovali konzumaci tučných mas, brambor, ty obsahují hodně škrobu a při této dietě nejsou příliš vhodné. Vynechejte také cokoliv, co je smažené. Dále samozřejmě:

sladkosti

smetanové omáčky
Ovoce, které je přezrálé
Možná se také ptáte, kolik bílkovin musíte sníst, abyste opravdu shodili hodně kil. Výpočty jsou poměrně jednoduché. Počítejte s tím, že na každý kilogram své hmotnosti musíte sníst 1-1,5 g bílkovin. Pokud vám ručičky na váze ukazuje například 90 kg, měli byste zkonzumovat 90-135 g bílkovin. Ačkoliv bílkoviny zajistí, že nebudete mít pocit hladu, v prvních dnech to samozřejmě bude náročnější a nový jídelníček si musíte zvyknout. Na pití si můžete dopřát čistou vodu nebo vodu s citronem. Zakázaná není ani káva, pokud jí nebude příliš. Ze začátku i přes veškerou snahu pravděpodobně budete pociťovat hlad, ten můžete zahnat syrovou zeleninou, která vám neuškodí.

Diet je velké množství

Díky moderní době, kdy ženy, vlivem médií a časopisů, chtějí vypadat krásně a především štíhle, se můžete setkat s mnoha druhy diet. Některé jsou účinné méně, některé zas víc. Nicméně ať už vyzkoušíte jakoukoliv, neměli byste zapomínat především na své zdraví a měli byste hubnout s rozumem. I tak se můžete dostat do jojo efektu, kdy shozená kila naberete zase zpátky. Máte nějakou osvědčenou dietu vy?

Zdroj:cool