Avokádový olej – SPF 4 -15

Avokádový olej je antialergický a neucpává póry, takže je vhodný na suchou, citlivou i mastnou pleť – a to pro každodenní použití. Obsahuje navíc kyselinu olejovou, která zpomaluje jeho vstřebávání a tím udržuje pleť déle hydratovanou, proto je vhodný také k péči o pokožku postiženou lupénkou, atopickým ekzémem či akné.

Kokosový olej – SPF 2 – 8

Kokosový olej SPF odpovídá 2 – 8 (záleží na kvalitě oleje)– další lehce dostupný a krásně vonící olej, který můžete použít.

Olivový olej – SPF 2 – 8
Makadamiový olej – SPF 6

Výjimečně výživný rostlinný olej s vysokým obsahem kyseliny palmitoolejové. Bývá nedílnou součástí nejkvalitnějších základních masážních směsí.
Mandlový olej – SPF 5

Mandlový olej je plný vitamínů a látek, které zpomalují stárnutí pokožky, zjemňují vzhled jizev a pečují o podrážděnou pokožku. Využít jej můžete jak na obličej …

Shea Butter ( Bambucké máslo) – SPF 3 – 6

Bambucké máslo, někdy nazýváno také karité nebo shea butter, působí na první pohled jako beztvará nažloutlá hmota tuku. Nenechte se však mýlit jeho vzhledem, kousek tohoto „afrického zlata“ získávaného z ořechů posvátných afrických stromů by ve vaší koupelně rozhodně neměl chybět, má totiž blahodárné účinky.

Jojobový olej – SPF 4

Olej z jojoby je všestraně použitelný, velmi dobře vstřebatelný rostlinný olej. Jje vhodný pro ochranu pleti za slunečného i mrazivého počasí, chrání ji před vysoušením. Zpomaluje stárnutí. Mírní produkci kožního mazu a obsahuje protizánětlivé složky, proto je výborný na akné. U dětí jojobovým olejem chraňte místa vystavená mrazu a slunci. Jemný ochranný faktor má hodnotu SPF 3-4