postup přípravy

Nejdříve si připravíme jablká..jablká oloupeme a nastrouháme na hrubém strúhadle..Dáme jejich d hrnce a přidáme k nim cukr, máslo a škoricu..Na menším plameni jejich povaríme..Keď jablka pustí šťávu scedíme ji a necháme vychladnúť..Do šťávy pak rozděláme škrob, a vlijeme ho za stálého míchání k jablkům a uvaříme hustou jablečnou kaši ..

Vyhřejeme si troubu na 180 ° C..Vymiešame v misce máslo se špetkou soli a cukrem do pěny, pak vmícháme žloutky a vanilkovou esenci ..

Přidáme jogurt s práškem do pečiva a se sodou, a za stálého míchání vmícháme i múku..Vypracujeme tužší těsto.

Plech na pečení cca 23 x 40 si vymažeme máslem a na dno plechu dáme těsto, které prsty popritláčame.Cesto si předpečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut ..

Potom plech vyjmeme a rozprostřeme teplou jablečnou náplň ..Vložíme zpět do trouby a pečeme 10 minut.

Mezitím si připravíme bílkový sneh.Bielka vyšleháme se špetkou soli do pěny, pak postupně přidáváme cukr, a citrónovou šťávu a ušleháme tuhý sníh.

Vyjmeme koláč z trouby a sníh dáme na jablečnou vrstvu..Rovnomerne ho rozetřeme a vidličkou můžete udělat vzory..Plech opět vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut.

Po upečení necháme koláček zcela vychladnout a pak nakrájíme na porce.

Zdroj:retetefeldefe.ro

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here