Trik č.1

tlak_1

Na obrázku níže jsou znázorněny dva body – první pod kořenem ucha a druhý v jamce v blízkosti nad klíční kostí. V prvním kroku prsty mírně přejíždějte po čáře mezi těmito dvěma body shora dolů.

Netlačte příliš, v tomto případě nejde o klasickou akupresurní masáž, ale o jemnější aktivaci bodů.

Udělejte to 10 krát na každé straně krku. Ve druhém kroku masírujte místo v okolí druhého bodu po dobu přibližně 1 minuty na jedné straně a další minuty na straně druhé.

Teď už masírujte o něco silněji, avšak ne tak, aby to vyvolávalo bolest. Když skončíte, váš krevní tlak by měl spadnout na normální úroveň.

Trik č.2

tlak_2

Při tomto způsobu půjde opět o masáž akupresurních bodů. Tyto se však nacházejí v zadní části hlavy, těsně pod lebkou v malých prohlubních na obou stranách krku jak ukazuje obrázek dole.

V tradiční čínské medicíně se označují také jako body GB 20. Masáž můžete provádět kdykoliv během dne, když máte volné ruce.

masirovanie-gb20

Nejlepší je dělat ji dělat pomocí palců obou rukou způsobem, jaký je uveden na následujícím obrázku. Pokud však z jakýchkoli důvodů není možné, abyste měli ruce nad hlavou, je možné uvedené body masírovat i rukama zespodu pomocí ukazováčku a prsteníčku.

Výhodou tohoto druhého triku je, že působí nejen na snížení krevního tlaku, ale celkově na jeho optimalizaci. Tedy i na jeho zvýšení v případě, že je příliš nízký.

Zdroj:Alternativnimagazin