Proč je kaki tak užitečné? Je to díky chemickému složení. Toto ovoce má vysokou nutriční hodnotu díky glukóze a sacharóze.
Kaki je také bohaté na vitamín C, A, železo, vápník, měď, mangan a draslík. Plody obsahují kyselinu citrónovou a kyselinu jablečnou.
Kaki předčí jablka obsahem těchto užitečných prvků:
- sodíku,
- draslíku,
- hořčíku,
- vápníku,
- železa.
To je důvod, proč je tak užitečné pro lidi trpící kardiovaskulárními chorobami a také aterosklerózou.
Někdy je kaki mazlavé. To znamená, že ovoce není zralé a obsahuje velké množství taninu. Chcete-li se zbavit viskózní chuti, můžete dát kaki do mrazáku. Po rozmrazení přestane být ovoce lepkavé.
Kaki je bezpochyby velmi užitečné ovoce. Je však zapotřebí pamatovat na vedlejší účinky.
Takže osoby s cukrovkou by měly kaki konzumovat velmi obezřetně. Je to způsobeno vysokým obsahem cukru, konkrétně fruktózou a glukózou v plodech.
Zařaďte do svého zdravého jídelníčku plody kaki a pocítíte, jak vám za to organismus poděkuje!