Proč je kaki tak užitečné? Je to díky chemickému složení. Toto ovoce má vysokou nutriční hodnotu díky glukóze a sacharóze.

Kaki je také bohaté na vitamín C, A, železo, vápník, měď, mangan a draslík. Plody obsahují kyselinu citrónovou a kyselinu jablečnou.

Kaki předčí jablka obsahem těchto užitečných prvků:

  • sodíku,
  • draslíku,
  • hořčíku,
  • vápníku,
  • železa.

To je důvod, proč je tak užitečné pro lidi trpící kardiovaskulárními chorobami a také aterosklerózou.

Někdy je kaki mazlavé. To znamená, že ovoce není zralé a obsahuje velké množství taninu. Chcete-li se zbavit viskózní chuti, můžete dát kaki do mrazáku. Po rozmrazení přestane být ovoce lepkavé.

Kaki je bezpochyby velmi užitečné ovoce. Je však zapotřebí pamatovat na vedlejší účinky.

Takže osoby s cukrovkou by měly kaki konzumovat velmi obezřetně. Je to způsobeno vysokým obsahem cukru, konkrétně fruktózou a glukózou v plodech.

Zařaďte do svého zdravého jídelníčku plody kaki a pocítíte, jak vám za to organismus poděkuje!