Zde je pár triků, které vám změní život a jednou provždy se rozloučí se šedou pro bílou.

Trik č. 1

Budeme potřebovat 20 g kyseliny borité (k dostání v lékárně) v 10 litrech vody. Kyselinu rozpusťte ve vodě a poté do ní na 2 hodiny namočte bílé předměty. Po uplynutí této doby byste měli namočené věci vyprat v pračce.

Trik č. 2

Přidejte 1 čajovou lžičku peroxidu vodíku do 3 litrů vody, namočte do připraveného roztoku asi na 1 hodinu a poté vyperte v pračce. Peroxid vodíku si poradí i s odolnými skvrnami.

Trik č. 3

Ve velkém hrnci uvařte vodu spolu s nakrájeným velkým citronem, poté namočte bílé oblečení do připraveného roztoku asi na 1 hodinu (jemnější prádlo vložte do citronové vody po vychladnutí), poté jej vyperte jako obvyklý.

Trik 4

V tomto případě budete potřebovat manganistan draselný (několik krystalů), můžete si ho koupit online. Budete také potřebovat prací prášek a vodu.

Rozpusťte prací prášek ve velké míse nebo kbelíku. Rozpusťte manganistan draselný v samostatné nádobě, přidejte jen několik zrn a důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí, poté přidejte dobře rozpuštěný manganistan draselný k prášku s vodou, důkladně promíchejte.

Oblečení, které již bylo vyprané, vložte do roztoku, držte ho tam, dokud voda úplně nevychladne, oblečení důkladně opláchněte z roztoku, poté jej můžete odstředit v pračce.

Těchto pár jednoduchých triků vás udrží dlouho bílých.

Zdroj.krolowakuchni.pl