Nevyčištěné tlusté střevo je pro tělo zdrojem toxinů

Potraviny smažené na oleji a bohaté na škrob, které jsou plné přidaných látek a bílkovin, výrazně přispívají k tvorbě těchto plaků a postupem času mohou tlačit životně důležité orgány, jako jsou játra nebo močový měchýř. Dvojtečka tak pomalu začíná připomínat jámu plnou odpadků, ve které je rozkladná reakce vyvolána tělesnou teplotou 37 ° C a v těle se začínají šířit toxiny.

Jakmile se tyto toxiny uvolní do krevního oběhu, dostanou se do všech částí těla a vedou k rozvoji různých nemocí. Infekční toxiny z tlustého střeva se také dostávají do lymfatického systému, což způsobuje oslabení imunitního systému. Ale mohou mít stejně špatný účinek na tyto horní dýchací cesty, nebo dokonce na kůži a nakonec se toxiny dostanou do mozkových tkání.

Jaké mohou být příznaky nevyčištěného tlustého střeva?

  • únava, ospalost, slabý imunitní systém;
  • špatné trávení, průjem, zácpa, nevolnost;
  • dušnost, pocení, usazeniny na povrchu jazyka;
  • obezita;
  • poruchy spánku;
  • suchá kůže, akné, roztřepené konečky;
  • bolest hlavy, bolest zad;
  • střevní červi;

Ošetření rostlinnými vlákny

Vědci doporučují snížit riziko rakoviny tlustého střeva dodržováním stravy bohaté na vlákninu a chudou na maso. Vegetariánská strava bez toxinů, přísad nebo tuků přispívá ke zdraví těla a tím i tlustého střeva.

Nejvhodnější k čištění je strava bohatá na rostlinná vlákna, která funguje jako skutečné „koště“ a odstraňuje odpad ze střevních stěn. Konzumace nejméně 35 gramů rostlinných vláken denně může snížit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva až o 40%. Lze konzumovat ve formě celozrnného pečiva, hnědé rýže nebo celozrnných obilovin. Zároveň mezi jídly jezte olejnatá semena, slunečnice nebo lískové ořechy.

Fazole a čočka jsou také dobrou volbou, protože mají vysoký obsah vitamínů B a bílkovin. Doporučuje se také konzumace zelené listové zeleniny, jako je špenát, hrášek, zelí nebo salát. Konzumace spiruliny díky obsahu chlorofylu přispívá k pročištění tlustého střeva. Mezi ovocem jezte jablka, hrozny, červené melouny, které „odplavují“ toxiny z těla. Konzumací ovocných a zeleninových šťáv poskytneme tělu přísun vitamínů a zároveň pomůžeme vyčistit stolici.

Zdroj:filantropikum.com