Výhody mrkve.

Mrkev zlepšuje zrak, je bohatá na beta-karoten, který se při konzumaci přeměňuje na vitamín A.

V sítnici se vitamín A přeměňuje na rhodopsin, vizuální pigment, který vám pomůže lépe vidět ve tmě.

Kromě toho, beta-karoten chrání před makulární degenerace (stav, který obsahuje různé očních onemocnění) a rozvoj katarakty.

Studie ukazují, že mrkev snižuje riziko rakoviny plic, prsu a tlustého střeva až o jednu třetinu díky obsahu falcarinolu – přírodního pesticidu, který je jeho součástí.

Falcarinol snižuje hladinu špatného cholesterolu, který způsobuje aterosklerózu.

Mrkev je bohatá na antioxidanty, které chrání kožní buňky a bojují proti volným radikálům.

Pomáhá také detoxikovat játra, pomáhá léčit akné, předchází dehydrataci.

Výhody jablek.

Podle čínské medicíny jablka pomáhají posílit srdce a uhasit žízeň. Jablečný ocet může předcházet vzniku ledvinových kamenů.

Studie ukazují, že každodenní konzumace jablek (asi jedno jablko denně) může omezit rozvoj kožních chorob.

Podle brazilské studie sníst jedno jablko před jídlem pomůže ženám zhubnout o 33% více než ženy, které ho nejedí.

Jablko obsahuje pouze 50-80 kalorií, protože neobsahuje tuk a sodík.

Toto ovoce je výživným zdrojem vitamínů C, A a flavonoidů.

Kromě toho jsou jablka vynikajícím zdrojem draslíku, který podporuje zdraví srdce.

Informace jsou určeny pouze pro vzdělávací a vzdělávací účely a nenahrazují odbornou lékařskou pomoc, diagnostiku ani léčbu. Tento materiál nemá žádný vědecky prokázaný terapeutický účinek. Vždy se poraďte se svým lékařem o jakýchkoli otázkách, které byste mohli mít ohledně svého zdraví.

Připravovali jste někdy tento recept?

Zdroj:otozh.ua