Studie na zvířatech prokázaly, že sloučeniny obsažené v hřebíčku mohou stimulovat vylučování inzulínu a snižovat hladinu cukru v krvi. Hřebíček také podporuje zdraví kostí. Studie na zvířatech prokázaly, že hřebíček, zejména eugenol a mangan obsažené v hřebíčku, zvyšují hustotu kostí a pomáhají předcházet osteoporóze a dalším onemocněním. Hřebíček může být také užitečný při léčbě žaludečních vředů díky své schopnosti zvyšovat sekreci žaludečního hlenu.

Recepty z hřebíčku na posílení imunity

V ideálním případě by měl být hřebíček zařazen do jídelníčku několikrát týdně. To není problém, protože je lze zařadit do mnoha pokrmů. Pokud máte chuť, můžete si dokonce připravit hřebíčkový nápoj na posílení imunity. Do sklenice dejte lžičku nastrouhaného zázvoru, přidejte lžičku hřebíčku, zalijte horkou vodou, přikryjte a nechte hodinu odstát. Poté sceďte a přidejte citronovou šťávu. Pro znatelné výsledky je třeba vypít jednu sklenici po obědě nebo večeři alespoň sedm dní po sobě.