ingredience

K jeho výrobě budete potřebovat pouze 2 suroviny:

  • čerstvě vymačkanou šťávu z 6 citronů
  • 300 gramů kořene celeru

Příprava

1) Nejprve očistěte kořen celeru a nakrájejte ho na kousky.

2) Celer vložte do menšího hrnce, přidejte k němu čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a hrnec uzavřete poklicí.

3) Následně vložte tento menší hrnec do většího hrnce naplněného vodou. Ten dejte na plyn a vyčkejte než se začne voda vařit.

4) Pak uberte plyn na velmi mírný a nechte to vařit asi 60 minut.

5) Pokud by z velkého hrnce vyvřela voda, dolijte ji.

6) Nakonec vypněte plyn a nechte vše vychladnout. Malý hrnec neotvírejte, nechte na něm stále poklici.

7) Po vychladnutí přelijte tekutinu z malého hrnce do skleněné uzavíratelné nádoby a uskladněte ji v lednici.

Teplem se sice zničí vitamín C, ale podstata tohoto receptu nespočívá ve vitamínu C, ale v působení kyselin z citronu na extrakci účinných látek z kořene celeru.

užívání

Konzumujte 1 polévkovou lžíci tohoto přípravku každé ráno na prázdný žaludek, alespoň 30 minut před snídaní.

Když lék spotřebujete, připravte si nový.

Po přibližně měsíčním užívání by se vám měla normalizovat hladina krevního cukru.