postup:
Brambor si očistíme a nakrájíme na kolečka.
Dáme uvařit na páru po dobu 20 minut. Uvařit můžete i klasicky ve vodě, ale je třeba dávat pozor, aby se brambory celkem nerozvařily.
Brambory pak rozmačkáme na kaši.
Přidáme pepř, sůl a droždí.
Do směsi přilijeme i mléko.
A prosátou hladkou mouku, zamícháme tak, aby nám vznikla jednotná hmota.
Přikryjeme a necháme podkynout asi na 1 hodinu.
Takto vypadá vykynuté těstíčko.
Vmícháme nakrájenou jarní cibulku.
Foto: youtube
Těsto navrstvíme do igelitového sáčku, odstřihneme koneček a dávkujeme do vroucího oleje.
Těsto můžeme oddělovat pomocí nůžek nebo hůlek.
Smažíme dozlatova, necháme okapat a můžeme podávat.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj: youtube