Postup:
Nelekejte se, příprava omáčky je trochu náročná, ale zvládne ji každý. Po chvíli se o tom přesvědčíte. Recept krok za krokem tedy vypadá takto:
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. K tomuto účelu můžete použít skartovačku.
Na pánvi se silným dnem (nebo na pánvi) rozehřejte malé množství rostlinného oleje, orestujte cibuli s česnekem dozlatova.
Snižte teplo. K zelenině přidejte citronovou šťávu, rajčatový protlak, kečup. Kyselinu z rajčat zakryjte cukrem.
Dobře promíchejte. Když máte pocit, že se cukr rozpustil, můžete zalít octem a sójovou omáčkou.
V samostatné misce smíchejte škrob s vodou. To by mělo být provedeno, dokud se hmota nestane homogenní. Poté je potřeba směs nalít do hrnce, abyste tenkým pramínkem za stálého míchání připravili omáčku. Váš úkol – zahustit omáčku, udělat ji hladkou, bez hrudek.
Podle chuti můžete osolit a opepřit.
Vařte na mírném ohni, dokud nebudete spokojeni s konzistencí. Poté – sundejte z ohně, vychladněte a můžete podávat.
Vyjasnění „pro každý případ“
Omáčku lze připravit do zásoby. Uchovávejte ve sterilní nádobě v lednici asi týden.
Zdroj.vseznayko.com