Způsob vaření:

1. Předchlazené máslo nasekejte nebo nastrouhejte nožem.

2. Nalijte vykopané na mouku, přidejte máslo, vše promíchejte na drobky.

3. Vejce rozšlehejte s cukrem, přeneste do moučné směsi a vypracujte těsto.

4. Těsto zabalte potravinářskou fólií a umístěte na polici do chladničky na půl hodiny.

5. Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, žloutky, cukr, krupici a vanilin. V misce mixéru nebo pomocí mixéru je hlavní věcí to, že by se hmota měla ukázat jako homogenní konzistence.

6. Z bílku vyšlehejte prášek, dokud nebude křehký a křupavý (což bude na šlehání trvat).

7. Vychlazené těsto rozbalte na tloušťku 0,5 cm a přeneste do pekáče o průměru 28 cm. Prsty přitlačte na dno a boky těsta.

8. Pošlete pískový základ do trouby předehřáté na 180 ° C na 20 minut.

9. Vyjměte základnu koláče z trouby, mírně ochlaďte a vložte do ní tvarohovou náplň, uhlaďte. Opatrně položte na suflé.

10. Nádobu vložte do trouby na asi 15 minut – o připravenosti se dozvíte podle její zlaté kůry.

11. Vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a dort vyjměte až po 30 minutách.

12. Koláč zcela ochlaďte na pokojovou teplotu.

Před podáváním můžete dezert ozdobit šlehačkou a nastrouhanou mléčnou čokoládou nebo čerstvými bobulemi.

A je také užitečné vědět, že recept můžete zpestřit přidáním drcených ořechů do pískového základu a kandovaného ovoce, sušeného ovoce, skořice a sirupu na pečení – meruňky, hrušky, třešní do tvarohové náplně. 

Hotovo

Zdroj:mymigmusic.info