Způsob vaření:
1. Předchlazené máslo nasekejte nebo nastrouhejte nožem.
2. Nalijte vykopané na mouku, přidejte máslo, vše promíchejte na drobky.
3. Vejce rozšlehejte s cukrem, přeneste do moučné směsi a vypracujte těsto.
4. Těsto zabalte potravinářskou fólií a umístěte na polici do chladničky na půl hodiny.
5. Smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, žloutky, cukr, krupici a vanilin. V misce mixéru nebo pomocí mixéru je hlavní věcí to, že by se hmota měla ukázat jako homogenní konzistence.
6. Z bílku vyšlehejte prášek, dokud nebude křehký a křupavý (což bude na šlehání trvat).
7. Vychlazené těsto rozbalte na tloušťku 0,5 cm a přeneste do pekáče o průměru 28 cm. Prsty přitlačte na dno a boky těsta.
8. Pošlete pískový základ do trouby předehřáté na 180 ° C na 20 minut.
9. Vyjměte základnu koláče z trouby, mírně ochlaďte a vložte do ní tvarohovou náplň, uhlaďte. Opatrně položte na suflé.
10. Nádobu vložte do trouby na asi 15 minut – o připravenosti se dozvíte podle její zlaté kůry.
11. Vypněte troubu, trochu otevřete dvířka a dort vyjměte až po 30 minutách.
12. Koláč zcela ochlaďte na pokojovou teplotu.
Před podáváním můžete dezert ozdobit šlehačkou a nastrouhanou mléčnou čokoládou nebo čerstvými bobulemi.
A je také užitečné vědět, že recept můžete zpestřit přidáním drcených ořechů do pískového základu a kandovaného ovoce, sušeného ovoce, skořice a sirupu na pečení – meruňky, hrušky, třešní do tvarohové náplně.
Hotovo
Zdroj:mymigmusic.info