Postup:

  • Oloupaná jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem.
  • Plech vyložíme alobalem a rozložíme nastrouhaná jablka.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem do pěnovité konzistence, přidáme vodu.
  • Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vlijte do žloutků.
  • Nakonec dobře našlehané bílkoviny zlehka vmícháme.
  • Těsto rovnoměrně nalijte na jablka a upečte v předehřáté troubě.
  • Uvařte pudingový krém s mlékem a cukrem.
  • Máslo smíchejte s moučkovým cukrem a přidejte vychladlý pudingový krém.
  • Dobře promíchejte.
  • Upečený a vychladlý koláč obrátíme a odstraníme alobal.
  • Jablečnou náplň opatrně potřete pudinkovou náplní.
  • Šlehačku rozetřeme na pudinkovou vrstvu.
  • Nechte koláč ztuhnout v lednici.

Zdroj:retete