Postup:
- Oloupaná jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem.
- Plech vyložíme alobalem a rozložíme nastrouhaná jablka.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěnovité konzistence, přidáme vodu.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vlijte do žloutků.
- Nakonec dobře našlehané bílkoviny zlehka vmícháme.
- Těsto rovnoměrně nalijte na jablka a upečte v předehřáté troubě.
- Uvařte pudingový krém s mlékem a cukrem.
- Máslo smíchejte s moučkovým cukrem a přidejte vychladlý pudingový krém.
- Dobře promíchejte.
- Upečený a vychladlý koláč obrátíme a odstraníme alobal.
- Jablečnou náplň opatrně potřete pudinkovou náplní.
- Šlehačku rozetřeme na pudinkovou vrstvu.
- Nechte koláč ztuhnout v lednici.
Zdroj:retete