Vitamin B17 se nachází v semenech meruněk, mandlí, třešní, hrušek, švestek a jablek, ale je také obsažen ve lněných semínkách a hroznových semenech.

Při našem současném způsobu života konzumujeme hodně bílé mouky, cukru, oleje a průmyslových polotovarů, zatímco organické, přírodní potraviny jsou v naší stravě stále vzácnější. Naši prarodiče stále jedli tato jídla, což také dokazuje, že rakovina byla v jejich době vzácná, měli přístup k vitamínům, aniž by vědomě věděli, že se zachraňují před nemocemi.

Vitamin B17 byl zakázán před 35 lety při léčbě rakoviny, a to i přesto, že mnoho lidí věří, že pokud budeme tyto vitamíny konzumovat každý den, můžeme se vzniku rakoviny vyhnout.

Americká farmaceutická společnost podle autora vyvíjela obrovský tlak na úřady, a tak přípravky, které obsahovaly vitamín B17, označily za nelegální. V mnoha případech se totiž rozšířila fáma, že meruňkové jádro obsahuje kyanid, takže člověka, který je konzumuje, může otrávit. Pravdou je, že na meruňková jádra zatím nikdo nezemřel, i když konzumoval velké množství meruňkových jader nebo mandlí, píše ve své knize Edward Griffin.