Imunitní systém

Denní konzumace medu a skořice posiluje imunitní systém, chrání lidské tělo před viry a bakteriemi, předchází virové infekci. Med má vysoký obsah železa a vitamínů a jeho pravidelná konzumace posiluje bílé krvinky v boji proti virům a bakteriím.

Cholesterol

Snížení vysokých hladin cholesterolu – 10% za dvě hodiny – bylo dosaženo u pacientů, kteří vypili 2 lžíce medu a 3 lžičky skořice rozpuštěné ve 2 dl teplé vody. Použití této metody třikrát denně vyléčí také pacienta s chronicky vysokým cholesterolem. Dosavadní studie ukazují, že i originální med, pokud je konzumován samostatně, brání zvýšení hladiny cholesterolu každý den.

Bolest zubů

Směs jedné části skořice a 5 dílů medu by měla být třikrát položena na bolavý zub a bolest zmizí.

Kožní choroby

Med a skořici lze použít na všechny typy dermatitidy. Také na ekzém a pásový opar. Naneste hmotu na poškozenou pokožku.

Studený

Ti, kteří mají nachlazení, by měli po dobu tří dnů konzumovat 1/4 lžíce skořice smíchanou s 1 lžící vlažného medu. Může léčit nachlazení, chronický kašel a čistí průdušnici a průdušky.

Žaludek

Med a skořice odvádějí žaludeční onemocnění a chrání před žaludečními vředy. Konzumace jedné lžíce skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje tvorbě nadměrné žaludeční kyseliny i po těžších jídlech.

Ztráta váhy

Pijí každé ráno půl hodiny před snídaní (nalačno) a večer před spaním malý šálek skořicového medu. Ztráty hmotnosti lze dosáhnout pravidelnou konzumací.

Chřipka

Španělští vědci prokázali, že med obsahuje přírodní látky, které ničí kmeny chřipky.

Vřed

Ve třech lžících medu smíchejte jednu lžíci skořice. Výsledná hmota by měla být aplikována na vřed před spaním a promyta ráno teplou vodou. Po týdnu léčby vřed zmizí.

Dlouhý život

Potíže spojené se stářím lze snížit pravidelnou konzumací čaje z medu a skořice. 4 lžíce medu a 1 lžíce skořice by se měly vařit ve 3 sklenicích vody. Doporučuje se vypít 1/4 šálku tohoto čaje 3x denně.

Rakoviny

Nedávný výzkum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakovina kostí, žaludku a střev může být účinně léčena. Lidé s těmito chorobami by měli konzumovat jednu lžíci medu a jednu lžíci skořice třikrát denně po dobu jednoho měsíce.

Chronická únava

Cukr nacházející se v medu pomáhá udržovat fyzickou zdatnost. Starší pacienti, kteří konzumovali med a skořici v poměru 1: 1, byli hbitější a hbitější. Dr. Milton, který provedl tento výzkum, tvrdí, že lžíce medu a čajová lžička skořice smíchané ve vodě a konzumované několikrát denně, ale hlavně ve 15:00

Zápach z úst

Nepříjemnému dechu lze zabránit ranním vypláchnutím ústní dutiny medem a skořicí smíchanou s teplou vodou. Poskytuje svěží dech po celý den.

zdroj: pozitivnap.hu