Cholesterol

Snížení vysoké hladiny cholesterolu – o 10 % za dvě hodiny – bylo dosaženo u pacientů, kteří vypili 2 lžíce medu a 3 lžičky skořice rozpuštěné ve 2 dl teplé vody. Použití této metody třikrát denně také léčí pacienta s chronicky vysokým cholesterolem. Dosavadní studie prokázaly, že i samotný původní med při každodenní konzumaci zabraňuje zvyšování hladiny cholesterolu.

Bolest zubů

Směs jednoho dílu skořice a 5 dílů medu naneste třikrát na bolavý zub a bolest zmizí.

Kožní choroby

Med a skořici lze použít na všechny typy dermatitid. Také na ekzémy a pásový opar. Naneste hmotu na poškozenou pokožku.

Studený

Pro ty, kteří mají běžné nachlazení, by měli konzumovat 3x denně po dobu tří dnů 1/4 polévkové lžíce skořice smíchané s vlažným medem. Léčí nachlazení, chronický kašel a čistí průdušnici a průdušky.

Žaludek

Med a skořice odhánějí žaludeční neduhy a chrání před žaludečními vředy. Konzumace jedné polévkové lžíce skořice a 2 polévkových lžic medu před jídlem zabrání tvorbě nadměrné žaludeční kyseliny i po těžších jídlech.

Ztráta váhy

Každé ráno vypijte malý šálek skořicového medu 1/2 hodiny před snídaní (na lačný žaludek) a večer před spaním. Hubnutí lze dosáhnout pravidelnou konzumací.

Chřipka

Španělští vědci prokázali, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky.

Vřed

Ve třech lžících medu rozmícháme jednu lžíci skořice. Výsledná hmota by měla být aplikována na vřed před spaním a ráno omyta teplou vodou. Po týdnu léčby vřed zmizí.

Dlouhý život

Pravidelná konzumace čaje z medu a skořice může zmírnit obtíže spojené se stářím. Uvařte 4 lžíce medu a 1 lžíci skořice ve 3 sklenicích vody. Doporučuje se pít 3x denně 1/4 šálku tohoto čaje.

Rakovina

Nedávný výzkum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakovinu kostí, žaludku a střev lze účinně léčit. Lidé s těmito nemocemi by měli konzumovat třikrát denně po dobu jednoho měsíce lžíci medu a lžíci skořice.

Chronická únava

Cukr obsažený v medu pomáhá udržovat fyzickou kondici. Pacienti ve vyšší věkové skupině, kteří konzumovali med a skořici v poměru 1:1, byli agilnější a mrštnější. Dr. Milton, který tento výzkum prováděl, tvrdí, že lžíce medu a lžička skořice smíchané s vodou a konzumované několikrát denně, většinou však v 15 hodin.

Čich

Nepříjemnému dechu lze předejít vyplachováním úst medem a skořicí smíchanou s teplou vodou. Poskytuje svěží dech po celý den.

zdroj:pozitivnap