Pozitivní účinky čaje ze skořápek vlašských ořechů

Snižuje kašel

Působí blahodárně na plíce, zmírňuje bolesti na hrudi, dokáže zabránit hromadění tuku v cévách, čímž zlepšuje zdraví srdce.

Čaj ze skořápek vlašských ořechů je výborným doplňkem pro zmírnění kašle způsobeného nachlazením nebo jinými respiračními infekcemi. Konzumace 3 šálků čaje denně, oslazeného trochou medu, pomůže odstranit sekret, který se vám nahromadil v krku a uleví od nesnesitelné bolesti.

Čaj ze skořápek vlašských ořechů se doporučuje při ztučnění jater a při různých zažívacích a střevních potížích. Doporučuje se také používat u pacientů s infekcemi močových cest nebo nedostatečnou periferní cirkulací.

Šálek čaje z ořechové skořápky také zlepšuje váš duševní stav, pomáhá vám znovu získat energii a koncentraci. Podporuje imunitní systém a díky vysokému obsahu vápníku snižuje riziko vzniku osteoporózy.

Lesklé zdravé vlasy s čajem ze skořápek

Čaj ze skořápek vlašských ořechů lze použít i zevně, zejména pro zdraví vlasů. Opláchněte si vlasy čajem ze skořápek vlašských ořechů, rychle získají lesk a sílu.

Obklad z čaje ze skořápek vlašských ořechů lze také aplikovat na oteklé a unavené nohy, aby pomohl snížit zánět a bolest.

Jak připravit čaj ze skořápek vlašských ořechů?

Budeme potřebovat 10 ořechových skořápek a 500 ml vody. Do konvice nalijte vodu, přidejte ořechy a přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni 30 minut, poté sceďte.

Oslaďte trochou medu nebo skořice a dochuťte plátkem citronu. Pro zesílení účinku přidejte do čaje za varu půlku cibule.

Ořechový a cibulový čaj pijte teplý, nikdy ne horký, jinak se vaše bolest v krku nebo kašel mohou jen zhoršit!

Zdroj.twice.hu