postup:

Bílky ušleháme do pěny. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a rum.

Obě hmoty smícháme a nakonec opatrně přimícháme i ořechy. Těsto navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud těsto není zlatavé.

Žloutky smícháme s cukrem, přendáme na vodní lázeň a ušleháme do husté pěny (15-20 minut). Sundáme z lázně a stále šleháme, dokud krém nevychladne.

Vanilkový cukr smícháme s mlékem a instantní kávou. Směs přimícháme do žloutkového krému.

V samostatné misce našleháme máslo a postupně, za stálého šlehání, ho po lžičkách vmícháme do žloutkového krému. Nakonec přimícháme ořechy.

Krém navrstvíme na vychladlé těsto a vložíme na 1 hodinu do ledničky.

Pak jednoduše naneseme na povrch krému polevu, kterou připravíme z čokolády a másla (rozpustíme v mikrovlnce nebo vodní lázni). Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/