postup přípravy:

Prosejeme do misky mouku, přidáme k ní máslo.Vytvoříme takovou drobeničku..Potom přidáme moučkový cukr, a nakonec mleté ​​ořechy.. Tuto směs si dáme na plech vyložený s pečícím papírem 20 x 30 a zadní stranou lžíce ji přitlačíme..Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 ° C asi 20 minut dozlatova.

Připravíme si mascarpone vrstvu tak, že nejdříve vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkou, potom přidáme vyšlehanou šlehačku a spolu spojíme..Krém natřeme na vychladlý ořechový piškot..Odložíme do chladničky ..

Čokoládový krém: 300 ml mléka si dáme vařit Ve 100 ml mléka si rozmícháme čokoládový puding..Když se mléko začne vařit přilijeme tenkým proudem čokoládovou směs a uvaříme hustý puding..Potom posypeme připraveným cukrem, překryjeme fólií a necháme vychladnout na pokojovou teplotu pak dáme do lednice na 1 hodinu nebo na 10 – 15 minut do mrazáku..Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku a dobře spojíme. Krém natřeme na mascarpone vrstvu ..

Stejně jako čokoládový krém si připravíme i vanilkový krém … Ten po stejném postupu natřeme na čokoládový krém..nakonec samostatně vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a to bude pro náš sex na plechu poslední vrstva..Teda pokud nepočítám vrstvu nastrouhané čokolády podle vaší chuti, která jemně dozdobí náš fantastický zákusek …

Zdroj:Webnoviny.sk