3. Krvácení po menopauze
Menopauza je konec menstruačního cyklu, který signalizuje konec schopnosti plodit děti. Lékař by měl vyšetřit krvácení, ke kterému dojde po několika měsících přerušení menstruačního cyklu, aby se vyloučily jakékoli abnormality.

4. Krvácení po vyšetření pánve lékařem
Po roční analýze si můžete všimnout krvácení. Rakovina děložního čípku může růst v okolních tkáních. Použití nástroje a tlak na tkáň může prasknout a zvýšit průtok krve. Rakovina může být hluboko v tkáni, kterou váš gynekolog nemusí vidět při vizuální kontrole.

5. Jakýkoli neobvyklý výtok 
Jakýkoli neobvyklý výtok může být známkou infekce nebo růstu abnormální tkáně, což může signalizovat nástup rakoviny děložního čípku. Ve stadiu T1 mohou abnormální buňky zničit děložní čípek a způsobit výtok.

6. Bolest nebo krvácení během sexu
Ve fázi T3 se růst abnormální tkáně může rozšířit do dalších oblastí, což může způsobit bolest během sexu. Pokud zaznamenáte neobvyklé nepohodlí, navštivte svého lékaře, aby zjistil příčinu.

7. Problémy se
střevem nebo močí Ve fázi 4 se abnormální tkáň šíří do močového měchýře nebo střeva, což ovlivňuje funkci těchto orgánů.

Rakovině děložního čípku lze předcházet doporučenými screeningovými tampony a pravidelnými návštěvami vašeho gynekologa, aby se onemocnění zachytilo v rané fázi .

Zdroj.fithacker