Osvěžovač vzduchu

Rýže může nádherně osvěžit vzduch na vašem wc nebo v koupelně. Vezměte si půl šálku rýže, nakapejte do něj asi 20 kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje a promíchejte.

Kontrola teploty oleje na rozpálené pánvi

Hoďte do pánve s olejem asi 5 zrníček rýže. Pokud se potopí, olej ještě není úplně rozpálený. Pokud se vynoří a tvoří se při nich bublinky, znamená to, že je olej zahřátý na požadovanou teplotu a vy se můžete směle pustit do vaření.

Ochrana proti korozi

Rýže je vynikajícím nástrojem na ochranu před korozí protože absorbuje nadměrnou vlhkost. Šroubovák, kladivo či kleště – vše bude neporušené a zachováné. Stačí jen naplnit plechovku rýží a vložit do ní pracovní nářadí.

Vyčistí mlýnek

Každý z nás už alespoň jednou v životě mlel kávová zrnka a všiml si, že po mletí zůstávají na mlýnku olejové stopy, které se pak obtížně odstraňují. Zde je pomoc! Postačí, pokud dohladka pomelete menší množství rýže a mlýnek bude jako nový.

Zahřívací polštářek

Polštář s rýží dokáže dokonale nahradit termofor! Před použitím je třeba ji ohřát v mikrovlnné troubě po dobu 1 minuty. Skvělý nápad při zahřívání poškozených vazů, ztuhlých míst na těle nebo jako rychlý ohřívač studené postele.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?ref=bookmarks