postup:

Pokud nemáte chemicky neošetřené citrony, namočte omyté citrony alespoň na 12 hodin do slané vody nebo do vody s jedlou sodou, pak ještě důkladně vydrhněte a až tak použijte. Pokud máte bio citróny, stačí jen před použitím dobře umýt.

Citrony celé překrojíme (is jadérky) a rozmixujeme na co nejmenší kousky.

Do velkého hrnce pak nalijeme 4 studené vody, 3 balíky kyseliny citronové a rozmixované citrony. Promícháme a necháme stát alespoň 12 hodin.

Později scedíme přes hustou utěrku, opět přelijeme do velkého hrnce, přidáme 2 kg cukru, párkrát promíchat, dokud se vše nespojí. Nalijeme do čistých lahví, to je všechno.

Sirup je velmi osvěžující a plný vitamínů, ideální do limonád, čajíků a také jako sladidlo do dezertů. Skladujeme v chladu, kyselina citronová a cukr fungují jako konzervanty.

Zdroj:varecha.sk