Otázka tedy zní, jak odhalit, jestli vaše ovoce pokrývá nebezpečný toxický vosk.

Jde o poměrně jednoduchý test. Vezměte vaše ovoce a vylijte na něj velmi horkou vodu – buď z kohoutku, nebo ještě lépe převařenou vodu.

Pokud se povrch ovoce změní z průsvitného na takový, jak je zobrazen na úvodním obrázku, pak je vaše ovoce pokryté umělým voskem.

Můžete se pokusit ho seškrábat nožem dolů, ale nejlepší je takové ovoce vůbec nejíst, protože se vám nikdy nepodaří odstranit nános vosku kompletně.

Jak se vyhýbat ovoci s umělým voskem

Mnohem lepší než zjistit, že jste koupili ovoce pokryté umělým voskem, je takové ovoce vůbec nekupovat.

Ačkoli většina výrobců používá umělý vosk, existují i ​​výrobci, kteří používají přírodní vosk, případně nepoužívají žádný.

Přírodní vosk se vyrábí z věcí jako karnaubský vosk, dřevní pryskyřice nebo včelí vosk. Navíc neobsahuje žádné pesticidy, fungicidy, umělé konzervanty, ani žádné ropné produkty.

Nejlepší je proto kupovat sezónní ovoce od drobných lokálních pěstitelů (babičky na tržišti, které prodávají ovoce z vlastní zahrady) nebo potom v obchodech s bio potravinami.

Vždy se však pro jistotu zeptejte na původ prodávaného ovoce a jestli neobsahuje umělý vosk nebo jiné postřikové látky.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts