ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1. Vložte sušené švestky a meruňky do různých misek a zalijte teplou vodou. Nechte je 5 minut máčet.

2. Sušenky nalámejte na kousky, polovinu přidejte do mísy kuchyňského robota a umelte. Přendejte do misky a zapracujte drobky na malé kousky.

3. Nasekejte jádro vlašských ořechů nožem a přidejte je do misky na sušenky.

4. Sušené ovoce nakrájejte na čtvrtky a přidejte je do mísy.

5. Bílou čokoládu nalámejte na kousky, vložte je do hluboké mísy s máslem pokojové teploty a za stálého míchání rozpusťte ingredience ve vodní lázni.

6. Přeneste tekutou směs do misky na sušenky a dobře promíchejte špachtlí.

7. Na plát alobalu na pracovní plochu položte pruh pečícího papíru, nalijte na něj vzniklou kompozici a srolujte do dlouhého válečku. Zkrouťte jeho okraje jako bonbón. Dejte do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo lépe přes noc.

8. Dezert vyndejte z lednice a odstraňte papír. Položte na prkénko, posypte z obou stran moučkovým cukrem, nakrájejte na plátky a s chutí podávejte!

Zdroj:retete