ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
1. Vložte sušené švestky a meruňky do různých misek a zalijte teplou vodou. Nechte je 5 minut máčet.
2. Sušenky nalámejte na kousky, polovinu přidejte do mísy kuchyňského robota a umelte. Přendejte do misky a zapracujte drobky na malé kousky.
3. Nasekejte jádro vlašských ořechů nožem a přidejte je do misky na sušenky.
4. Sušené ovoce nakrájejte na čtvrtky a přidejte je do mísy.
5. Bílou čokoládu nalámejte na kousky, vložte je do hluboké mísy s máslem pokojové teploty a za stálého míchání rozpusťte ingredience ve vodní lázni.
6. Přeneste tekutou směs do misky na sušenky a dobře promíchejte špachtlí.
7. Na plát alobalu na pracovní plochu položte pruh pečícího papíru, nalijte na něj vzniklou kompozici a srolujte do dlouhého válečku. Zkrouťte jeho okraje jako bonbón. Dejte do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo lépe přes noc.
8. Dezert vyndejte z lednice a odstraňte papír. Položte na prkénko, posypte z obou stran moučkovým cukrem, nakrájejte na plátky a s chutí podávejte!
Zdroj:retete