Náš patent je založen na česneku a oleji, ale do směsi můžete přidat i další pronikavě vonící produkty, jako je cibule. Další výhodou metody je fakt, že neobtěžuje lidi, protože aroma se vznáší pouze v tunelech pod povrchem země. 

Jak připravit česnekovou směs pro krtky?

Potřebujete dva produkty: pár stroužků česneku a tolik ricinového oleje, kolik uznáte za vhodné. Při volbě proporcí nezapomeňte, že čím více česneku je v oleji, tím účinnější bude metoda. 

Pro přípravu odpuzovače krtků důkladně rozdrťte každý stroužek česneku a poté jej nechte alespoň hodinu uležet. Získáte tak mnohem více chuti. Po uplynutí této doby je dejte do láhve s ricinovým olejem a dejte na den na slunné a teplé místo. Tak dlouhá doba způsobí, že se olej nasytí vůní česneku a bude ještě silnější. 

Jak používat česnekový olej na krtky?

Když česnekový olej alespoň den odstojí, můžete ho začít používat na zahradě proti krtkům. Rozhlédněte se kolem, kde je krtinců nejvíce, a do několika z nich nalijte výše uvedenou směs. Před naléváním hromádku jemně prokopejte, abyste měli snadnější přístup do tunelu. 

Tímto způsobem krtek nebude schopen přežít ve svém současném domově a bude nucen hledat nová území. Navíc toto řešení zvíře nezabije, takže je humánní.