Jak na to?

Brambory si očistěte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Potom je dejte do vroucí osolené vody a přidejte mletý tymián. Vařte jejich přibližně 15 minut.

Mezitím si očistěte cibule a nakrájejte je na plátky, slaninu nařežte na proužky a spolu s prolisovaným česnekem vše opečte na větší pánvi do zlatova.

Brambory sceďte z vody a přidejte k osmažené slanině s cibulí a česnekem. Vše spolu dobře promíchejte a přidejte koření, papriku, tymián a sůl.

Nechte spolu ještě několik minut smažit, aby chuť přešla i do brambor a aby se brambory zlehka opekli. Na závěr jejich posypte petrželkou a podávejte horké! Pokud chcete, aby zůstali brambory opečené, můžete je dát péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 10-15 minut.

Podávejte s jogurtovou omáčkou nebo s česnekovým dipem a jako přílohu k jakýmkoli steakům či řízkem.

Přejeme dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk