postup:

Rozdělíme si přísady na těsto na polovinu a pečeme na dvou samostatných plechách. Můžete také upéct jeden makový korpus a překrojit ho na polovinu, ale potom bude doba pečení delší. Bílky vyšleháme na pevnou pěnu. Během šlehání postupně přidáváme cukr. Když bude hmota lesklá, postupně vmíchejte žloutky. Do bílek vmíchejte mák, kokosové vločky, mandle a jemně je promíchejte lžičkou. Dejte těsto do formy, která je vystlaná pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte při teplotě 170 stupňů. Pečte asi 20 minut.

Připravíme pudinkový krém. Vaříme 200 ml mléka s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbylé mléko smíchejte s vaječnými žloutky a pudinkových práškem. Nalijte směs do vroucího mléka (sejměte tehdy mléko z plamene) a promíchejte. Dejte zpět na plamen a míchejte, dokud se nevytvoří pudink a nechte vychladnout. Máslo vyšleháme při pokojové teplotě, postupně přidáme puding a citronovou kůru. Těsto pokapeme šťávou z citronu a vody. Na těsto navrstvíme pudinkový krém a zakryjte ho druhým těstem. V hrnci roztaví čokoládu, máslo a mléko a nalijte na horní část těsta. Dejte do chladničky.

Zdroj.somzena.sk