Tato maska ​​se používá v 2-denních intervalech. Jedna procedura se skládá z deseti aplikací. Jelikož cibule obsahuje organické kyseliny, její účinek na pokožku je prostě úžasný: bude svěží, hladší a ztratí se i drobné chyby jako jsou malé jizvy, tmavé skvrny nebo vyrážky. Maska nemusí být aplikována pouze na obličej, ale i na jiné problematické oblasti na těle.

Elixír mládí a revitalizace buněk

Cibulová míza obsahuje mimo jiné kyselinu askorbovou, jód a flavonoid nazývaný quercetin. Kvůli tomu je cibule jedinečnou složkou, která stimuluje tvorbu a regeneraci kožních buněk.

Existují i elixíry na obnovu pokožky zevnitř, doporučuje se, pokud máte jakékoliv problémy s pokožkou, nebo trpíte častými záněty a podrážděním kůže, nebo bojujete s jinými chronickým onemocněním pokožky. Kromě toho elixír výrazně zlepšuje kvalitu pleti.

Postup přípravy elixíru

Na přípravu nakrájejte deset středně velkých cibulí a hlávku česneku. Nalijte k cibuli a česneku jeden litr mléka a vařte na středním ohni asi hodinu. Potom sejměte z ohně, přefiltrujte a nechte mléčnou směs vychladnout. Přidejte dvě polévkové lžíce medu do už vychlazené kapaliny. Elixír uchovávejte v dobře uzavřené nádobě v lednici, nejlépe ve skleněné nádobě.

Elixír by se měl konzumovat pětkrát denně a vždy jednu polévkovou lžíci mezi jídly. Tato tekutina nejen léčí a omlazuje pokožku, ale cibulový mléčný nápoj posiluje imunitní systém a zvyšuje odolnost celého těla.

To není všechno...

Vlastnosti cibule jsou opravdu překvapující. Typická vůně cibule pomáhá při bolestech hlavy: stačí inhalovat krátkou dobu a brzy pocítíte úlevu. To vše je způsobeno fytonciemy, které nám způsobují potoky slz při řezání cibule.

Pokud si denně potírat nehty cibulovou šťávou, můžete získat pevnější, hezčí a zdravější nehty. Abyste zápach odstranili, přetřete si pak nehty a prsty citronovou šťávou.

Cibulová polévka na pálení tuků

Cibule stimuluje fungování gastrointestinálního traktu, aktivuje metabolismus, odstraňuje nadbytečné tekutiny a toxiny z těla. Velmi efektivně působí při hubnutí a je tedy dobré zařadit do svého jídelníčku cibulovou polévku. Tato polévka by měla být konzumována každý den po dobu jednoho týdne. Cibulová polévka pomáhá snižovat hmotnost, vyčistí krev a zlepšuje celkový zdravotní stav.

Pro přípravu polévky na spalování tuků budete potřebovat následující: šest cibulí, několik rajčat, hlávku zelí, dvě papriky a petrželku. Do polévky můžete také přidat česnek, cuketu, chřest a několik mrkví. Očistěte a nakrájejte zeleninu. Zalijte ji vodou a dejte vařit. Polévku lze dochutit podle Vaší chuti, dokonce i s pálivou paprikou.

V průběhu týdne vařte tuto polévku denně a konzumujte třikrát nebo čtyřikrát denně.

V první den takového plánu stravování můžete jíst všechny druhy ovoce kromě banánů.

Druhý den se doporučuje konzumovat (čerstvou nebo vařenou) zeleninu, ale ne brambory.

Třetí den je opět ovocný den, ale můžeme přidat i zeleninu.

Čtvrtý den je opět zeleninový den.

Pátý den přidejte i 500 gramů kuřecího masíčka.

Šestý a sedmý den máme stejnou stravu: zeleninu, ovoce a 500 gramů kuřecího masíčka.

Dieta s cibulovou polévkou je velmi jednoduchá, protože prakticky necítíte žádný hlad.

Kromě toho je mimořádně prospěšná pro naše zdraví. Pokud dietu vydržíte držet týden, můžete nejen zhubnout, ale zároveň si vyčistíte cévy a tato strava také zlepšuje trávicí systém a posiluje náš imunitní systém.

A jak užitečná je cibulka pro ženy?

Každý den stačí pouze jedna cibule, abyste byly krásné a cítily se skvěle. A to nejsou jen prázdná slova: cibule obsahuje velké množství vitamínu A a vitamínu C.

Kvůli nedostatku těchto vitaminů může být pokožka nepružná a objevují se vrásky již v mladém věku.

Také se objevují změny v hormonální rovnováze. Navíc cibule obsahuje vápník a draslík, v podobě, ve které je tělo dokáže využít nejrychleji a nejefektivněji.