Postup přípravy hrníčkových knedlíků
Do mísy prosejeme mouku a sůl
Žloutky s mlékem vyšleháme a pomalu propojíme s moukou a solí. Vznikne řídké těsto.
Přimícháme na kostičky nakrájené starší pečivo (rohlíky)
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh
Opatrně vmícháme do těsta
Nachystáme si 3-4 hrnečky (300ml a více) vymazané máslem a vysypané moukou
Hrnky plníme těstem do dvou třetin
Naplněné hrnky vložíme do vodní lázně tak, aby voda sahala maximálně do poloviny hrnků
Podle velikosti použitých hrnků vaříme 25 – 40 minut
Na hrnku vznikne čepice
Po dovaření necháme vychladnout a vyklopíme.
Dobrou chuť!
Pokud se Vám líbil tento recept nezapomeňte ho sdílet i se svými známými, jistě Vám za něj budou vděční.