Postup přípravy hrníčkových knedlíků

Do mísy prosejeme mouku a sůl

Žloutky s mlékem vyšleháme a pomalu propojíme s moukou a solí. Vznikne řídké těsto.

Přimícháme na kostičky nakrájené starší pečivo (rohlíky)

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh

Opatrně vmícháme do těsta

Nachystáme si 3-4 hrnečky (300ml a více) vymazané máslem a vysypané moukou

Hrnky plníme těstem do dvou třetin

Naplněné hrnky vložíme do vodní lázně tak, aby voda sahala maximálně do poloviny hrnků

Podle velikosti použitých hrnků vaříme 25 – 40 minut

Na hrnku vznikne čepice

Po dovaření necháme vychladnout a vyklopíme.

Dobrou chuť!

Pokud se Vám líbil tento recept nezapomeňte ho sdílet i se svými známými, jistě Vám za něj budou vděční.