Recept na jablečný ocet

Na výrobu jablečného octa budete potřebovat následující suroviny:

  • 20 až 50 gramů hnědého cukru (pro více kyselý ocet přidejte více cukru)
  • 1,5 litru vody
  • 0,5 kg jablek

postup

1) Umyjte a pěkně nakrájejte všechna jablka. Nejlepší je nastrouhat je na tenké proužky pomocí struhadla.

2) Vložte je do skleněné nádoby a přidejte cukr. Cukr je důležitý při procesu fermentace, ale v konečném produktu se úplně ztratí.

3) Další věc, kterou musíte udělat, je naplnit nádobu vodou a vše zamíchat, aby se cukr rozpustil.

4) Potom zakrýt nádobu gázou a nechte stát při pokojové teplotě 20 až 24 ° C.

5) Nádoba začne uvolňovat kyselý zápach o 7 až 10 dní později. Raději umístěte nádobu mimo kuchyň, protože vůně octa bude pronikavá.

6) Ochutnejte kyselost jablečného octa a když bude dobrý, přeceďte ho do skleněné láhve.

7) Pokud máte rádi více kyselý ocet, potom ho nechte ještě několik dní odstát předtím, než ho scedíte.

Jak vidíte, příprava vlastního jablečného octa je velmi jednoduchá a netrvá dlouho, zatímco zdravotní přínosy tohoto nakyslého prostředku jsou dalekosáhlé.

Jablečný ocet můžete použít k léčbě různých zdravotních problémů, neměl by proto chybět v žádné domácnosti.