postup přípravy:

  1. Začněte tím, že důkladně omyjete kuřecí stehna a pak je osušíte na papírovém ubrousku.
  2. V míse smíchejte sůl, mletou papriku, mletou sladkou papriku a vegetu. Poté tuto směs vetřete do masa kuřecích stehen.
  3. Přidejte ocet a důkladně promíchejte.
  4. Nakrájejte cibuli na velká kolečka a smíchejte ji s nakrájenou petrželkou.
  5. Na dno zavařovací sklenice položte 2 plátky cibule a pak vložte kuřecí stehna. Nakonec přidejte zbývající cibuli.
  6. Zavřete sklenice víčky a položte je na utěrku na dno hrnce.
  7. Nalijte vodu až po vrch víček sklenic.
  8. Překryjte hrnec poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 5 hodin. Po této době vyjměte sklenice a nechte je vychladnout přikryté dekou.
  9. Hotové maso můžete skladovat na chladném a tmavém místě po dobu až 12 měsíců.

Dobrou chuť!