postup přípravy:
- Začněte tím, že důkladně omyjete kuřecí stehna a pak je osušíte na papírovém ubrousku.
- V míse smíchejte sůl, mletou papriku, mletou sladkou papriku a vegetu. Poté tuto směs vetřete do masa kuřecích stehen.
- Přidejte ocet a důkladně promíchejte.
- Nakrájejte cibuli na velká kolečka a smíchejte ji s nakrájenou petrželkou.
- Na dno zavařovací sklenice položte 2 plátky cibule a pak vložte kuřecí stehna. Nakonec přidejte zbývající cibuli.
- Zavřete sklenice víčky a položte je na utěrku na dno hrnce.
- Nalijte vodu až po vrch víček sklenic.
- Překryjte hrnec poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 5 hodin. Po této době vyjměte sklenice a nechte je vychladnout přikryté dekou.
- Hotové maso můžete skladovat na chladném a tmavém místě po dobu až 12 měsíců.
Dobrou chuť!