postup:
- Do misky si nasypeme mouku, do středu uděláme důlek a nalijeme do něj teplé mléko, cukr a rozdrobené droždí.
- Necháme nabobtnat a přidáme vejce, sůl a rozpuštěné máslo.
- Vše zamícháme vařečkou.
- Těsto je připraveno tehdy, když se přestane lepit na vařečku. Pokud se vám těsto zdá příliš lepivé, jednoduše přidáme trochu mouky.
- Na náplň stačí smíchat všechny přísady. Těsto přendáme na pomoučený vál, rozdělíme na dva bochníky, rozválíme a naplníme nádivkou.
- Můžeme jednoduše zavinout, nebo zvolit prokládaný tvar (konce cesta si nařízneme a překládáme přes náplň. Důležité je okraje cesta zahnout tak, aby náplň nevytekla.
- Záviny přeložíme na vymazaný nebo papírem vyložený plech (necháme odležet, než se ohřeje trouba), potom potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů, dokud závin není na povrchu zlatavý.
Máme hotovo!
Přejeme Vám dobrou chuť!
Zdroj: bucatarianoastra.online