Postup při přípravy žloutkových řezů:
- Oddělíme bílky a žloutky.
- Vymícháme máslo s cukrem a přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
- Směs zpracujeme do tužší hmoty.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně jej přidáváme do směsi.
- Vymícháme jednotné těsto a navrstvíme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v troubě při teplotě cca 160 stupňů po dobu přibližně půl hodiny.
- Mezitím připravíme polevu tím, že utřeme žloutky s cukrem a případně přidáme několik kapek vody, pokud je směs příliš hustá.
- Ještě na horký koláč vylijeme polevu, uhladíme ji a necháme odstát v chladu, dokud se poleva neusuší.
- Hotový koláč nakonec můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť:)