Postup při přípravy žloutkových řezů:

  1. Oddělíme bílky a žloutky.
  2. Vymícháme máslo s cukrem a přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.
  3. Směs zpracujeme do tužší hmoty.
  4. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a postupně jej přidáváme do směsi.
  5. Vymícháme jednotné těsto a navrstvíme ho na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečeme v troubě při teplotě cca 160 stupňů po dobu přibližně půl hodiny.
  7. Mezitím připravíme polevu tím, že utřeme žloutky s cukrem a případně přidáme několik kapek vody, pokud je směs příliš hustá.
  8. Ještě na horký koláč vylijeme polevu, uhladíme ji a necháme odstát v chladu, dokud se poleva neusuší.
  9. Hotový koláč nakonec můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť:)