Příprava:

Příprava piškotu:

Cukr šlehejte s vejci, dokud nezískáte bohatou bílou hmotu.

Med dejte do kastrůlku se silným dnem a zahřejte na 50 stupňů.

Přisypte sodu (hmota bude pěnit) a stále míchejte (na středním ohni), dokud hmota nebude mít tmavě karamelovou barvu.

Rozpuštěný med přidejte (po lžičkách) do cukrovo-vaječné hmoty, stále míchejte, aby se vejce nesrazila.

Na 2−3krát přidejte prosetou mouku. Musíte získat těsto, které konzistencí připomíná hustou smetanu.

Těsto nalijte do formy, jejíž dno je pokryto pergamenovým papírem.

Piškot pečte 40 minut při teplotě 160 stupňů (občas se podívejte do trouby).

Příprava krému:

V kastrůlku smíchejte: vejce, cukr, mléko.

Přisypte mouku, důkladně promíchejte. Na mírném ohni zahřívejte za stálého míchání mléčně-vaječnou směs (nezapomínejte na „rohy“ kastrůlku), dokud nezhoustne.

Přelijte základ krému do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte úplně vystydnout.

Máslo pokojové teploty našlehejte do bíla, smíchejte s vychladlým základem a znovu našlehejte.

Výsledkem by měl být hladký krém s homogenní strukturou.

Vychlazený piškot rozkrájejte na tři koláče, potřete krémem, posypte drobky.

Přejeme dobrou chuť! Pokud se Vám líbil tento recept nezapomeňte se o něj podělit i se svými přáteli na Facebooku!

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here