Nejprve z bílků, poté přidáme žloutky a poté předem smíchanou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na 200 stupňů, dokud se sušenka nezačne oddělovat od okrajů.
Na plotně svařte 400 ml vody a 200 g cukru jako sirup, ale ne příliš hustý, pak sušenku přelijte a odstavte.
Do 2 hrnků mléka nasypeme 9 lžic mouky a rozšleháme. Na plotnu dáme 500 ml mléka a 9 lžic cukru a před varem přidáme smíchané mléko s moukou a přidáme vanilkový cukr. Na středním plameni neustále míchejte, dokud se nevytvoří hustá náplň, poté ochlaďte.
Tip : Po sejmutí náplně z plotny nezapomeňte dobře promíchat mixérem, abyste získali hladkou hmotu.
Zvlášť vyšleháme 250 g másla a po lžících přidáme do másla vychladlou bílou nádivku. Důležité je, aby nebylo horko. Náplň rozrovnejte na sušenku.
Čokoládová poleva:
Na plotnu dejte 6 lžic sladké zakysané smetany a 100 g čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Přelijeme bílou náplní.
Nechte v lednici alespoň 2 hodiny a poté nakrájejte na kostičky.
Zdroj:stvarukusa.