Jak na to:
V mléce rozmícháme lžičku cukru, roztok mírně zahřejeme, rozdrobíme droždí a necháme vzejít.
Rozinky jsou namočené v rumu.
Mouku smícháme s ostatními ingrediencemi, poté přidáme kváskovou směs a uhněteme v pěkné hladké tuhé těsto. Ten se vytvaruje do koule a zabalí a nechá se další hodinu odpočívat při pokojové teplotě.
Na plech dáme pečící papír a položíme na něj náš bochník. Možná budete chtít kolem něj orámovat kulatou dortovou formu, aby držela tvar. Vršek potřete rozpuštěným máslem a nechte ještě 15 minut v teple odpočívat. Poté potřeme vejci, potřeme a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi hodinu a půl. Mezitím zkontrolujeme.
Po vyjmutí nechte vychladnout a nakrájené podávejte k snídani.
Zdroj.coolinarika